لیست اختراعات علي عظيمي فرد
سيستم تثبيت كننده الكترونيكي ولتاژ متناوب،كه در زمينه برق و مدارات الكترونيك مي باشد،براي مشكلات فني ناشي از اختلالات شبكه برق مانند اسپايك،ايجاد اتصال كوتاه،اتصال باز و ... كه از مهم ترين علل ايجاد خرابي بر روي انواع مصرف كننده ها مي باشد راه حلي جديد ارائه مي نمايد. به همين علت دستگاهي كه اين تغييرات ناخواسته در شبكه برق را حذف، و يك خروجي با كمترين نوسانات را ارائه نمايد بسيار ضروري به نظر مي رسد. در اين راستا، راه حل پيشنهادي ما ساخت سيستمي است كه بتواند اضافه و كمي ولتاژ را جبران نمايد. البته اين سيستم ساخته شده (يو پي اس و استابلايزر) ولي ما راه حل مقرون به صرفه تر و دقيق تر ابداع نموده ايم.اين كار با حذف باطري و ترانس در سيستم هاي پيشين و جايگزيني با مدارات الكترونيكي صورت مي گيرد. وظيفه اصلي سيستم تثبيت كننده الكترونيكي ولتاژ متناوب تحويل خروجي به صورت كاملا تثبيت شده،عليرغم وجود نوسانات در ورودي مي باشد.اين كار از طريق يك سيستم الكترونيكي،بدون زمان تاخير ، بدون نياز به باطري و ترانس ،همراه با حلقه فيدبك داخلي جهت تنظيم دقيق ولتاژ خروجي،و در رنج ولتاژ 130 الي 300 ولت صورت مي گيرد.
اختراع مذكور در زمينه صنعت آب و فاضلاب مي باشد و هدف از اجراي اين پروژه ساخت سيستمي جهت اتوماسيون قرائت كنتور آب از طريق خط تلفن با استغاده از تكنولوژي DTMF مي باشد تا بتوان به صورت اتوماتيك به ارسال و دريافت اطلاعات از طريق خط تلفن پرداخت و به كاهش مشكلات مرتبط با امر كنتور خواني به صورت سنتي و با استفاده از عوامل انساني پرداخت. همچنين بتوان باسرعت بيشتري به اطلاعات مربوط به ميزان مصرف مشتركين شركت آب و فاضلاب دست يافت . مجموعه ساخته شده ، متشكل از يك دستگاه كنتور آب كه در آن ترانسديوسر مناسب نصب شد و سيستم الكترونيكي ارسال اطلاعات و نرم افزار سرور مي باشد. دستگاه ارسال كننده اطلاعات، قابليت شمارش پالس، ذخيره و ارسال ديتا از طريق خط تلفن ثابت مشتركين را دارد و نرم افزار سرور از طريق رايانه داراي مودم به خط تلغن وصل مي شود و اطلاعات را از كنتور در هنگام تماس دريافت مي كند. براي ارسال و دريافت اطلاعات بين دستگاه و سرور از پروتكل DTMF استفاده گرديده است تا بتوان بوسيله انواع سيستم هاي مخابرات تلفني موجود در ايران به تبادل اطلاعات پرداخت .
با توجه به وجود شوك و نوسانات مضر و ناخواسته و گاهي قطع و وصل برق بصورت منطقه اي در شبكه توزيع و همچنين تاثيرات مفي كه اين شوك ها بر دستگاههاي الكتريكي خصوصا الكتروموتورها مي گذارند (تا جايي كه ممكن است باعث سوختن دستگاه شود) وجود سيستمي جهت حفاظت و جلوگيري از آسيب ديدگي اين گونه دستگاه ها ضروري به نظر مي رسد و چنين دستگاهي هم در بازار به اين نام ها يافت مي شود (محافظ ولتاژ anti shock voltage protector و ...) . اما عموما اين سيستم در برخي شرايط (مانند: وجود spike در شبكه برق فاز به فاز شدن برق ورودي مصرف كننده شل شدن (لوز شدن) سيم ارت ورودي مصرف كننده خود دچار مشكلاتي عديده اي مانند (سوختن، آسيب ديدگي طبقات ورودي و ...) مي شوند. كه ما در اين اختراع با استفاده از سيستم TRANSIANT VOLTAGE SUPPRASSOR به خنثي سازي اين امواج پرداخته و آن ها را متعادل نموده ايم.
مبحث پايش خوردگي فلزات در شبكه هاي حفاظت كاتديك داراي اهميت ويژه اي است و تا امروزه در بسياري از شبكه ها اندازه گيري ها به صورت دستي انجام مي پذيرد. كه اين كار امري زمان بر و پر هزينه است. لذا امروزه رويكرد جديدي در اين مبحث به وجود آمده و آن استفاده از سيستم هاي مخابراتي جهت پايش و مانيتورنگ ولتاژ شبكه است. اما بسياري از اين سيستم ها در اماكن دور دست و صعب العبور داراي مشكلاتي هستند و ما به منظور حل اين مشكلات سيستمي را طراحي و اختراع نموده ايم كه از بدنه فلزي شبكه استفاده مي كند وبه امر تبادل ديتا مي پردازد. اين سيستم به گونه طراحي شده كه بوسيله باطري تغذيه مي شود و مي تواند تا مدت زمان زيادي در خود شارژ باطري را نگه دارد و ولتاژ شبكه را قرائت كند و از طريق امواج مخابراتي به صورت ديجيتال به ارسال ديتا بر روي خطوط شبكه حفاظت كاتديك بپردازد و در انتهاي خط ديتاها را توسط گيرنده دريافت كرده و رمز گشايي كرده و به نمايش آن ها بپردازد.
موارد یافت شده: 6